Jaký druh přilby pro dítě bude vhodný? Na co si dát při její koupi pozor?

Jaký druh přilby pro dítě bude vhodný? Na co si dát při její koupi pozor?

Každý cyklista, i ten nejmenší cyklista, by měl být vybaven přilbou, která zaručí nejen dostatečné pohodlí, ale především bezpečnost. Jakou cyklistickou přilbu pro díte vybrat, aby byla bezpečná a zároveň pohodlná? Na co by si měli dát pozor rodiče, kteří hledají helmu pro své dítě? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v mém příspěvku. Srdečně Vás zvu k jeho přečtení, které Vám, milí rodiče, prarodiče, strýcové a tety, doufám přiblíží nákup té správné helmy pro Vaše dítě.

Je cyklistická přilba pro děti povinná?

Ano, existuje zákonná povinnost, aby dítě či dospívající do 18let věku, jezdící na kole nebo kolečkových bruslích muselo nosit přilbu. Vhodně zvolené doplňky pro dítě, zejména cyklistické přilby, rozhodně zvyšují bezpečnost jízdy, ale stejně tak účinně chrání před nepředvídatelnými situacemi, které mohou během výletu na kole nastat. Zde MoMi nabízí řadu odolných lehkých a pohodlných přileb MoMi MIMI.

Kdy by dítě mělo nosit cyklistickou přilbu?

Jízda na klasickém kole, odrážedle, koloběžce, kolečkových bruslích patří mezi nejběžnější venkovní aktivity. A právě probíhající jaro a stále teplejší dny jsou k tomu skvělou příležitostí. Bez ohledu na to, zda naše dítě začíná jezdit na kole samo, nebo ještě sedí v sedačce, je pro maximální pohodlí a bezpečnost malého cyklisty naprosto nezbytné nosit cyklistickou přilbu. Pro děti jsou k dispozici helmy v zajímavých barvách a designech, takže dítě si nošení jistě užije.

Jaký druh cyklistické přilby pro dítě vybrat?

Jestliže plánujete koupit přilbu pro své dítě, věnujte pozornost některým důležitým informacím. První by měl být samozřejmě typ přilby, a to dle prostředku, na kterém dítě bude jezdit. Jiná přilba se totiž dítěti bude hodit pro jízdu v cyklosedačce, jiná pro odrážedlo a koloběžku a ještě jiná pro klasické kolo s pedály.

Přilba pro dítě do sedačky na kolo

Dětské přilby přizpůsobené pro sedačky na kolo se nejčastěji vyznačují speciálně tvarovanou zadní částí přilby, aby se dítě mohlo v sedačce pohodlně opřít. Takové modely díky svým malým rozměrům dobře fungují jako přilby pro roční dítě, ale to neznamená, že na trhu nenajdete také přilby pro starší děti do sedačky na kolo.

Balanční kolo a koloběžka pro děti

V případě, že dítě používá balanční kolo nebo koloběžku, můžete se řídit výběrem helmy, která bude velikostí a tvarem podobná modelům, jako jsou ty zaměřené na cyklosedačky. Jízda dítěte na balančním kole začíná již ve věku 18 měsíců. První přilbou by proto měla být přilba pro dvouleté dítě.

Přilba pro dítě na jízdním kole s pedály

Při výběru přilby na klasické kolo, je třeba věnovat pozornost tomu, zda má vhodné nastavení, odvětrávání, ale hlavně, zda velikost vyhovuje potřebám konkrétního batolete. 

Bez ohledu na to, jakou helmu na kolo hledáte, stojí za to při výběru konkrétního modelu zkontrolovat, zda má odpovídající větrací otvory, měkké polstrování zaručující vysoký komfort, ale také pevnou skořepinu, vyrobenou nejlépe z odolného materiálu ABS. Takové modely najdete na MoMi.

Komentáře (0)

V tuto chvíli nejsou žádné komentáře
Produkt byl přidán do oblíbených
Produkt přidán

Tato webová stránka používá soubory cookie. K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby.