Jakou autosedačku pro dítě vybrat?

Jakou autosedačku pro dítě vybrat? 

Dítě na palubě (nejen) automobilu by mělo být vždy v bezpečí, proto by se budoucí rodiče měli nejprve postarat o kvalitní autosedačku. Co v praxi znamená kvalitní autosedačka pro dítě? Jaký model byste měli jako budoucí rodiče zvolit? Čím konkrétně by se měl váš výběr řídit? 

Autosedačky pro děti - pohodlí a bezpečnost jsou základem

Naprostá většina dětí se rodí v nemocnici, a to souvisí s tím, že za několik málo dnů musí miminko absolvovat svou první cestu autem. Na tuto okolnost se vyplatí připravit mnohem dříve a již na konci těhotenství zakoupit vhodnou autosedačku - nejlépe ve specializovaném obchodě, jehož zaměstnanci podrobně představí různé modely a seznámí budoucí rodiče s obsluhou. V MoMi koupíte jen ty nejlepší, testované a z hlediska pohodlí a bezpečnosti osvědčené autosedačky z řad MoMi TORDI, MoMi QUICK FIX a MoMi URSO.

Typy autosedaček

Trh s dětským příslušenstvím, včetně autosedaček, je velmi bohatý a přizpůsobený potřebám různých zákazníků. Mezi nabízenými výrobky najdete 3 různé typy autosedaček, mezi něž patří např:

- Sedačka pro kojence, novorozence - jedná se o první sedačku dítěte, kterou lze používat přibližně do 12 měsíců věku. Jedná se o přibližný věk, protože závisí na výšce a hmotnosti miminka.

- Sedačka pro batolata - druhá v pořadí je sedačka pro batolata, která může začít sloužit dítěti přibližně od 6 měsíců věku až do 4 let, samozřejmě, jak je uvedeno výše, záleží na výšce a hmotnosti dítěte.

- Dětská sedačka s vysokým opěradlem - je sedačka, kterou lze úspěšně používat dlouhou dobu, a to až do věku 12 let, nebo dokud dítě nedoroste do výšky 150 cm.

Autosedačky můžeme také rozdělit typicky podle daného váhového kritéria a mezi tyto nejoblíbenější modely patří např:

- Autosedačky 0-10 kg (od narození do cca 9 měsíců)

- Autosedačky 0-13 kg (od narození do cca 18 měsíců)

- Autosedačky 15-18 kg (od cca 8 měsíců do cca 4 let)

- Autosedačky 15-36 kg (od cca 8 měsíců do cca 4 let)

- Autosedačky 0-36 kg (od narození do cca 12 let)

- Autosedačky 9-36 kg (od cca 9 měsíců do cca 12 let)

Na co si dát pozor při výběru autosedačky?

Absolutním základem při výběru autosedačky pro dítě je otázka bezpečnosti, která by měla být vždy zvažována na prvním místě. Autosedačka pro novorozence, batole nebo starší dítě by měla být vyrobena z pevných materiálů, které v případě náhodné události na silnici budou schopny ochránit dítě před újmou na jeho zdraví. Pozornost rodičů by měla být věnována také skutečnosti, že vybraný model autosedačky by měl růst s dítětem.

Neméně důležitým faktorem, který je třeba zohlednit, je samozřejmě již zmíněná hmotnost či výška dítěte. Nemělo by se také zapomínat na to, že sedačka by měla být vhodná do auta, ve kterém bude dítě přepravováno. Kromě toho je klíčovým faktorem také instalace sedačky ve vozidle. U nejmladších uživatelů by měla být sedačka vždy instalována proti směru jízdy. Toto řešení zaručuje až pětkrát větší ochranu při dopravní kolizi nebo vážnějším incidentu. Dobrou volbou jsou autosedačky s upevňovacími systémy ISOFIX, které umožňují rychlé, pohodlné nasazení a vyjmutí autosedačky ze speciálního stojanu.

Komentáře (0)

V tuto chvíli nejsou žádné komentáře
Produkt byl přidán do oblíbených
Produkt přidán

Tato webová stránka používá soubory cookie. K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby.