Jak si vybrat svůj první kočárek? část I

Výběr kočárku, zejména toho prvního, není nejjednodušší. Vždyť mezi širokým sortimentem dostupným na trhu je obtížné najít ten pravý, který bude splňovat velmi často vysoká a poměrně přehnaná očekávání budoucích rodičů. V tomto radostném období čekání na narození miminka bych se s Vámi ráda podělila o své zkušenosti. Na jednom místě jsem shromáždila nejdůležitější informace o dětských kočárcích. Jaké jsou typy dětských kočárků? Na co si dát při jejich výběru pozor? Jak přizpůsobit kočárek individuálním potřebám? O tom všem se dočtete v mém průvodci. Podívejte se níže!

Typy dětských kočárků

Než se jako nastávající maminka pustíte do výběru dětského kočárku, je vhodné, abyste se seznámila s jejich typy a vlastnostmi. V současné době se na trhu vytvořilo poměrně jasné rozdělení dětských kočárků, mezi nimiž můžeme rozlišit dvě hlavní kategorie – sportovní kočárky a kombinované kočárky.

Sportovní kočárky

Sportovní kočárky jsou modely, které dobře fungují pro děti starší 6 měsíců. Takové modely mohou být v provedení se sedačkou orientovanou po směru nebo proti směru jízdy. Většina moderních kočárků je vybavena funkcí otáčení, takže rodiče mohou sami rozhodnout, kterým směrem se batole dívá.

Kombinované kočárky

Kombinované kočárky jsou řešením, které kombinuje funkce hluboké korby i sportovního kočárku. Na trhu existují modely kombinovaných kočárků 2v1, 3v1 a 4v1. Liší se nejen dostupnými funkcemi či výbavou, ale také svým určením.

Kočárky 2 v 1 se vyznačují měkkou a pohodlnou korbičkou pro novorozence, kterou lze v pozdějším věku (obvykle po 6 měsících) úspěšně přeměnit na stejně pohodlnou úpravu sportovního kočárku.

Kočárky 3 v 1 jsou modely, které kombinují funkce korbičky, sportovního kočárku a autosedačky. Autosedačka v takových modelech může sloužit i jako vajíčko, což rozhodně zvyšuje komfort a pohodlí při pohybu s kojencem, zejména při cestě do ordinace nebo na rychlý nákup.

Kočárky 4 v 1 - fungují jako korbička s nánožníkem, sportovní kočárek, autosedačka a základna pro autosedačku. Základna pro autosedačku, která je součástí výbavy, by měla usnadnit její instalaci do auta.

Na co si dát pozor při výběru kočárku pro Vaše dítě?

Při výběru kočárku pro Vaše dítě je třeba věnovat pozornost několika důležitým detailům, jako jsou:

- Stabilita kočárku - konstrukce by měla být vyrobena z kvalitního hliníku, hliníkové slitiny nebo magnézia.

- Materiály - nánožník kočárku by měl být vyroben z měkkých, na dotek příjemných materiálů a především z nealergizujících materiálů. Důležité jsou také tepelně-izolační vlastnosti takového nánožníku, které udrží batole v mimořádném pohodlí jak v horkých letních dnech, tak v chladné zimě.

- Přítomnost dalšího vybavení - kočárky se prodávají jak v základní, tak v rozšířené variantě. Stojí za pozornost, zda je součástí výbavy pláštěnka, moskytiéra nebo taška na nezbytné dětské příslušenství.

- Velikost a ovladatelnost kol a nastavitelné tlumiče - velká, ovladatelná kola usnadňují jízdu s kočárkem, zejména v obtížném terénu.

Komentáře (0)

V tuto chvíli nejsou žádné komentáře
Produkt byl přidán do oblíbených
Produkt přidán

Tato webová stránka používá soubory cookie. K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby.